Gradina si intretinerea ei

Intretinere gradina

Unul dintre serviciile oferite de noi este acela de intretinere a gazonului,ceea ce presupune urmatoarele operatiuni:

  • irigare
  • tundere
  • fertilizare

 

Cea mai importanta operatiune in intretinerea gazonului este tunderea deoarece stimuleaza indesirea stratului vegetal si duce la extinderea pe orizontala a ierbii.

Daca gazonului nu i se aplica tunderile in timp util iarba va creste in inaltime, se va ingalbeni si va capata un aspect inestetic. Fertilizarea presupune ca o data pe luna gazonul sa fie tratat cu ingrasamant complex sau cu azotat de amoniu.

Dispunem de toate utilajele necesare, de profesionisti si de multa imaginatie. Una dintre cele mai importante activitati in gradina este plantarea si cosmetizarea copacilor.

Ca regula generala, prima etapa a curatarii copacilor este indepartarea crengutelor uscate si a ramurilor care nu mai au muguri. Cu uneltele pe care le detinem si cu experienta pe care am dobandit-o va putem modela copacii asa cum doriti. O buna curatare le va asigura cresterea sanatoasa si viguroasa. Cu gradina pregatita de noi, anotimpurile calde vor crea peisaje de poveste.

Un alt serviciu pe care vi-l oferim este ingrijirea gardului viu. Operatiunea principala consta in tunderea lui primavara, la cca 10-15 cm inaltime de la sol ca sa se ramifice. In cursul verii cel putin inca o data mladitele lungi trebuie tunse macar la jumatate.

In toamna se repeta operatiunea iar la sfarsitul acestui anotimp trebuie taiat peste tot la aceeasi marime. In primul an nu trebuie lasat sa creasca mai mare de 1-1,5 m dar trebuie sa ne concentram asupra densitatii lui. In primavara celui de-al doilea an il putem lasa sa creasca pana la 2m iar la sfarsitul primaverii deja poate fi taiat in formele dorite de dumneavoastra.