O casa curata

Iubesti senzatia de casa curata-luna, dar nu esti dispusa sa investesti foarte mult timp in curatenie. Exista cateva metode care te pot ajuta sa-ti imbunatatesti tehnica si sa salvezi mult timp. Dupa ce termini de citit, da mai departe informatia – toate prietenele tale iti vor multumi.

1. O bucatarie stralucitoare

Incepe cu aragazul si cuptorul – joaca-te cu solutiile de igienizare si lasa-l la inmuiat. Aragazul si cuptorul sunt, de obicei, cele mai murdare elemente ale bucatariei, asa ca va fi cu adevarat relaxant sa le lasi la urma, cand murdaria si grasimea s-au inmuiat si sunt usor de indepartat cu ajutorul unei lavete.

Chiuveta ar trebui sa fie urmatoarea oprire – ai nevoie de niste otet si bicarbonat de sodiu. Va curata eficient scurgerea si va dezinfecta vasul chiuvetei; nu mai are sens sa spunem ca lustrul bateriilor este garantat. Cosul de gunoi are si el nevoie de putina reimprospatare – stoarce niste lamaie peste o lingura de bicarbonat de sodiu si curata temeinic – va fi ca nou.

2. Un hol primitor

Pe hol te lupti doar cu praful, de care scapi simplu cu o solutie si o laveta. Provocarea aici este dezordinea. Pantofi adunati langa usa, haine lasate la intamplare – e cea mai deprimanta imagine pe care o poti vedea cand intri in casa. Un cuier si un pantofar gandite special pentru hol, te ajuta sa reorganizezi totul in doar 5 minute, lasandu-ti un spatiu generos si aerisit si o podea goala care abia asteapta sa fie stearsa cu un mop.

3. O baie igienizata

Cu toaleta, cada si chiuveta procedezi la fel cum ai facut cu aragazul si cuptorul: le imbalsamezi in solutii de curatare si lasi la inmuiat, vreme in care iti faci de cap cu oglinzile si podeaua.

Perdelele de dus par un pic cam folosite si incercate de mucegai? Arunca-le in masina de spalat cu cateva prosoape care vor functiona ca un scrub pentru murdarie.

4. Un dormitor care te invita la relaxare

Patul e elementul care ocupa cel mai mult loc si care, daca arata aranjat, transfera senzatia de ordine asupra intregii incaperi. Fa-l in fiecare dimineata, dupa ce te trezesti. Te asiguram ca nu dureaza nici doua minute. Dulapurile sunt cea de-a doua grija cand vine vorba de dormitor. Scapa, periodic, de lucrurile pe care nu le mai porti si vei avea mult mai mult spatiu la dispozitie iar senzatia de aglomerare si dezordine va disparea complet.

La fel ar trebui sa procedezi si cu noptierele. Pastreza pe ele elemente de rasfat: o carte, o crema, o veioza si o cutie simpatica cu servetele. Ordinea, mai ales daca o pastrezi, te va face sa uiti, cateodata, de mizerie. Asa ca aminteste-ti mereu ca praful nu se sperie de ordine, isi face loc in cele mai neasteptate cotloane si asteapta sa-l inspiri.